Intel·ligència artificial i comptabilitat

Beneficis de la Intel·ligència Artificial en la comptabilitat

No hi ha dubte que la intel·ligència artificial i l’automatització revolucionaran la forma en què treballem. Però, ¿com afectarà això a una de les professions més antigues del món? La comptabilitat és una professió que requereix anys de capacitació i pràctica. És fàcil pensar que la indústria és immune a les grans transformacions. No obstant això, estem en un punt de canvi fonamental. La naturalesa repetitiva i automatitzada de moltes tasques de comptabilitat fan veure que és l’hora que es produeixi un canvi.

Els models d’aprenentatge automàtic aplicats a les dades poden reduir el frau, millorar la confiança i augmentar el compliment. La juxtaposició de la tecnologia d’IA i la indústria de la comptabilitat col·loca a la professió en el centre d’una nova era emocionant.

La IA ho canvia tot

Avui dia, seguim escrivint algoritmes i codis per resoldre problemes i aprendre dels escenaris que se’ns presenten. Encara estem molt lluny de la veritable IA on, en teoria, els ordinadors poden pensar per si mateixos.

Però la IA ja és bona per automatitzar tasques repetitives, augmentar la precisió i l’eficiència, i descobrir idees i tendències ocultes. Pot interpretar el millor camí per aconseguir una resposta i aprendre les rutines que obtenen el millor resultat. Pot carregar documents automàticament, comprendre entrades i classificar-les en els codis de comptabilitat correctes. La IA mai dorm, mai es desgasta i no comet errors.

Aquesta crea el potencial per fer més amb els recursos limitats que tenim. S’automatitzen les tasques administratives, els comptables poden dedicar més temps i energia a la creativitat, analitzant i interpretant les dades per extreure un valor real per al negoci i els seus clients fent servir Intel·ligència artificial i comptabilitat

L’ús de la Intel·ligència artificial a la comptabilitat proporciona seguretat en els processos evitant els atacs d’enginyeria social i de phishing

Molts professionals estan entusiasmats amb els beneficis que la IA pot oferir. De fet, segons l’informe Practice of Now de Sage, més de la meitat (58%) dels despatxos estan d’acord en què la IA ajudarà a millorar la seva empresa en el futur.

A mesura que avancem amb l’aplicació de la IA, veiem tres àrees clares de benefici per a la professió comptable: comptabilitat invisible, auditoria contínua i informació activa. Això proporcionarà a les empreses la capacitat de capturar l’activitat comercial en temps real, realitzar una auditoria contínua i realitzar ajustaments, com les acumulacions durant tot el mes.

Comptabilitat invisible

La IA permet que les tasques repetitives s’eliminin de la càrrega de treball diària d’un empleat i, també, augmenta la quantitat de dades fàcilment disponibles a l’abast de la mà.

Un dels valors reals de les “regles bancàries” és la quantitat de temps estalviat per l’usuari. Tot i que els usuaris tenen la llibertat de crear fins a 300 regles per compte, en general, les petites empreses necessiten cinc o sis per conciliar les seves funcions comptables bàsiques.

Generar confiança a través d’una millor protecció i control financer

La IA també pot reduir significativament el robatori financer i minimitzar els errors comptables, sovint causats per la supervisió humana. L’auge de la banca en línia ha portat una sèrie d’avantatges però, també, ha creat noves vies per al frau financer. Les possibilitats que un pagament deshonest llisqui a través de la xarxa augmenten a mesura que augmenta el volum de dades.

D’aquesta manera, IA i comptables poden treballar junts per proporcionar un servei més predictiu i estratègic, utilitzant les dades disponibles per detectar possibles problemes abans que sorgeixin.

Els insights ajuden a impulsar millors decisions

Independentment del sector, la IA es pot utilitzar per analitzar grans quantitats de dades a velocitat i a escala. Té la capacitat de detectar anomalies en el sistema i optimitzar el flux de treball. Els professionals de finances poden fer servir la intel·ligència artificial per ajudar-se amb la presa de decisions comercials, basant-se en informació processable derivada de dades demogràfiques del client, dades transaccionals passades i factors externs, tot en temps real.

Les empreses poden utilitzar les dades per a realitzar pronòstics de flux d’efectiu, predir quan el negoci podria quedar-se sense diners i prendre mesures per protegir-se de la situació amb anticipació.

La professió comptable s’està modernitzant i s’està tornant més sofisticada. Encara que les regles de les finances segueixen sent les mateixes, les regles de com es realitza el treball estan canviant.

Font: Revista Byte

Feu un comentari